Crăciunul

Nu trebuie să salvezi Crăciunul. Doar să-l prețuiești.

C

”Chiar și iepurașii au făcut o horă, cântând din gurile lor micuțe. Corul îngerilor cânta tot mai însuflețit, iar muzica se făcea tot mai maiestuoasă, mai răsunătoare și mai veselă! Maria s-a ivit în deschizătura ușii, cu pruncul în brațe. A trecut cu privirea pe deasupra zgomotoasei adunări și și-a dus degetul la buze.

O, da, și-au dat seama cu toții și au început să se îndemne prin semne să facă liniște, să potolească zgomotul, căci pruncul se poate trezi! Până și iepurii, în cor, l-au îndemnat pe leu să tacă.

– Și eu? s-a mirat leul. Dar eu nu fac gălăgie, doar dau din coadă în ritmul muzicii… (…)

Și a fost lumină în întunericul acelei nopți. Pentru că deasupra staului continua să strălucească steaua Nașterii. Iar celelalte stele sporeau lumina ei.

Așa a trecut noaptea aceea. Apoi a început o nouă zi. Și o nouă viață”.

###

Îmi place să spun că e cea mai frumoasă carte despre Crăciun, ca sărbătoare a nașterii lui Hristos și ca poveste în sine. Este oricum o carte de care e greu să nu te îndrăgostești iremediabil.

E o carte în care povestea nașterii e spusă simplu, amuzant și cu inocența specifică copiilor, în care minunea devine parte a vieții de zi cu zi. E o carte care emană bucurie, dar care și vorbește despre o altă lume, a nevăzutului posibil.

O carte frumoasă nu doar la nivelul textului, ci și vizual.

###

 ”Crăciunul” este o carte ilustrată pentru copii, apărută la editua Frontiera și scrisă de regizorul de animație și pictorul rus Mihail Aldașin. Traducerea impecabilă e semnată de Vladimir Bulat.

Cartea e însoțită de un DVD care reproduce animația ”Nașterea Domnului”, una dintre cele mai premiate creații a lui M. Aldașin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>