Două librării

În Scoția există o librărie unde poți să locuiești pentru o vreme. În Rusia s-a deschis recent cea mai scumpă librărie din lume

#1

op

Iubitorii de cărți cărora le place să și călătorească au acum o destinație aproape perfectă. Într-un sătuc din Scoția, Wigtown pe numele său, există librăria The Open Book, care oferă spre cazare un apartament prin intermediul Airbnb. Contra a 28 de lire sterline pe noapte, doritorii pot sta acolo pentru maximum două săptămîni, timp în care nu doar că pot vizita împrejurimile, dar pot și experimenta cum e să fii… librar.

În schimbul a 40 de ore / pe săptămînă de muncă în librărie, vizitatorii vor primi un laptop, acces liber la internet și o bicicletă. Librăria a fost deschisă de Wigtown Festival Company și funcționează prin intermediul voluntarilor, pe lîngă cîțiva angajați permanent. Proiectul își propune să înurajeze lectura, să ofere o perspectivă asupra a ce înseamnă să operezi o librărie și, desigur, să promoveze turistic zona.

Detalii despre cazare sunt pe The Open Book’s Airbnb page.

#2

Ru

Un concept cu totul și cu totul diferit este cel al Book Capella, o librărie deschisă în decembrie la St. Petersburg, în Rusia. Tapiserii, fotolii îmbrăcate în piele, candelabre și sculpuri de mari dimensiuni, toate acestea se găsesc aici, relatează The Guardian.

Pentru a beneficia de serviciile bibliotecii – adică pentru a avea acces la fondul de circa 5.000 de cărți – e însă nevoie să plătești un bilet de circa 100 de lire sterline. Accesul e permis pentru doar patru ore.

Cărțile sunt proprietatea editurii Alfaret – care a și inițiat proiectul librăriei – au prețuri medii pornind de la 400 lire în sus și sunt grupate tematic. Există astfel Sala Cărților despre Război sau Sala Cărților de Călătorie. Toate volumele sunt vechi, din secolele XVI-XIX.

Reprezentanții librăriei spun că, pînă acum, de serviciile librăriei au beneficiat îndeosebi colecționarii de cărți, istoricii, oameni de știință, dar și oameni de afaceri care au preferat să aibă întîllniri profesionale într-un spațiu retras și liniștit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>