Premiu pentru ”Cartea de vizită”

O carte din România a primit o distincție la un concurs internațional de design de carte.

CarteaVizita

Albumul ”Cartea de vizită”, realizat de către Fabrik-72+87, a obținut unul dintre cele 14 premii pentru design de carte în cadrul concursului internațional ” Best Book Design from all over the World”, Leipzig 2015.

Conform site-ului celemaifrumoasecarti.ro, se pare că este prima distincție internațională pentru o carte din România.

În cadrul concursului au fost jurizate 585 de cărți provenind din 30 de țări. Marele premiu, ”Goldene Letter” a fost obținut de volumul ”Untitled (September Magazine) Paul Elliman” în care, prin intermediul unor imagini aparent  banale se realizează o reinterpretare ironică a codurilor vizuale care domină acum lumea.

01”Cartea de vizită” a primit premiul ”Honorary Apreciations”.

Grafica volumului a fost realizată de către 72+87, o asociere între doi graphic designers, iar tiparul de către Atelierul Fabrik.

Albumul este o colecție de 59 cărți de vizită ce datează din prima parte a secolului XX și a fost tipărit într-o ediție de 150 exemplare.

Cartea, prezentată mai jos într-un scurt film, este o călătorie nostalgică în trecutul personal, chiar intim, al unor celebrități sau oameni obișnuiți, ale căror cărți de vizită servesc astăzi drept suport pentru un exercițiu de stil și o lecție de imagine personală.

”Cartea se dorește a fi doar un suport conceput pentru o prezentare fidelă și obiectivă a cărților de vizită selectate, fără intervenții estetice în procesul de prelucrare, cu o grafică discretă, deloc invazivă, care respectă construcția minimală, dar riguroasă a cărții de vizită, lăsând notițele și mesajele să vorbească în locul unor explicații tradiționale.

Jocurile de texturi și tehnicile combinate, executate cu grijă pentru detalii, fac din copertă o introducere tactilă în atmosfera cărții”, spuneau realizatorii cărții.

Format 23 x 29 cm
64 pagini tipărite offset pe hârtie Freelife Vellum de 170 g/mp

Coperta din mucava îmbrăcată în material textil, cu aplicație din carton Bamboo Natural White de 400 g imprimat letterpress
Bun de tipar – 8 mai 2014
Tiraj: 150 exemplare numerotate manual

cartea de vizita from Atelier Fabrik on Vimeo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>