Tipărituri vechi online

A fost lansat Catalogul online al tipăriturilor românești vechi

V

”Asociația MetruCub – resurse pentru cultură”, alături de Biblioteca Sfântului Sinod și Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi (MNHCV), a lansat recent www.tipariturivechi.ro, o bază de date cu informații despre unitățile bibliografice care constituie opera tipografică românească în general și cea bucureșteană în special, până la anul 1830.

Catalogul funcționează ca un site de sine stătător, iar fiecare tipăritură beneficiază de un articol cu o prezentare similară enciclopediilor online, bazată pe o serie de descriptori specifici (anul tipăririi, număr de pagini, numele tipografului, numele gravorului etc).

Catalogul poate fi interogat pe baza acestor descriptori, astfel încât să permită ordonarea și selecția unităților relevante pentru utilizator.

Catalogul va putea fi interogat pe baza acestor descriptori, astfel încât să permită ordonarea și selecția unităților relevante pentru utilizator.

Site-ul integrează și un instrument de vizualizare a datelor prin intermediul unei hărţi însoţite de o linie a timpului.

www.tipariturivechi.ro este o inițiativă care urmăreşte să susţină creşterea accesului la patrimoniul tipărit.

Pe lângă posibilitatea de a consulta catalogul, cei care folosesc site-ul au acces la o serie de articole despre problematica cărții vechi româneși scrise de specialişti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>